صاحبان ساختمان و مدیران پروژه های ساختمانی برای تحقق بخشیدن به کیفیت بالاتر و اجرای هرچه بهتر ساختمان هایشان می توانند از ابزار و فرآیندهای بیم (bim) در پروژه های خود استفاده میکنند. مدل بیم پتانسیل های بسیاری برای بهره مندی و استفاده مالکین ساختمان ها در پروژه های ساختمانی را دارد. برخی از این پتانسیل ها در زیر ذکر شده است:
- بهبود کارایی ساختمان به وسیله طراحی و تجزیه تحلیل انرژی بر اساس bim در جهت بهبود عملکرد ساختمان
- کاهش ریسک سرمایه گذاری در پروژه با استفاده از مدل bim برای تخمین قابل اعتماد هزینه های پروژه و بهبود همکاری میان تیم های طراحی و اجرایی پروژه
- ارائه برنامه زمان بندی صحیح پروژه با طراحی مدل پیش ساخته و هماهنگی و کاهش زمان کار در محل پروژه
- برآورد هزینه قابل اعتماد و نسبتا دقیق از پروژه با بهره گیری از مدل سه بعدی ساختمان که سبب ارائه پیشنهادهای مالی و زمانی به کارفرمایان میشود و بستگی به تصمیمات ایشان دارد.
- اطمینان از انطباق با برنامه زمانبندی پروژه با آنالیز مداوم مدل سه بعدی ساختمان با هماهنگی صاحبان ساختمان
- بهینه سازی مدیریت ساخت و تعمیر و نگه داری (نت) با ارائه مدل سه بعدی ازبیلت (as-built) ساختمان و اطلاعات تجهیزات از زمان شروع ساخت تا بهره برداری از کلیه تاسیسات ساختمان

مزایای بیان شده برای کلیه صاحبان ساختمان و تمامی کاربرهای پروژه های ساختمانی در دسترس است. بدیهی است که کلیه صاحبان و کارفرمایان پروژه های ساختمانی تمامی مزایای مربوط به بیم و یا ابزارها و فرآیندهی موجود در تکنولوژی مدل سازی اطلاعات ساختمان را درک نکرده اند.
توجه: بهره مندی از تمامی خدمات مربوط به تکنولوژی bim نیازمند تغییرات قابل توجهی در پروسه تحویل مدل bim ، انتخاب ارائه دهندگان خدمات bim و رویکرد مناسب در قبال پروژه های ساختمانی و تاسیساتی را دارد.
توجه: اکثر کارفرمایان و صاحبان ساختمان که در پروژه های خود از مدل های بیم استفاده کرده اند ، از مزایای ارزش افزوده ، کاهش هزینه های عملیات طرح و اجرا و مدیریت ساخت بهینه پروژه هایشان بهره مند شده اند.
چرا باید صاحبان ساختمان ها برای bim اهمیت ویژه ای قائل شوند؟
صنعت ساختمان در مواجه با یک تغییر و تحول بزرگ در زمینه فرآیند عملیات طرح و اجرای ساختمان و تغییر در مدارک دو بعدی به یک مدل دیجیتال سه بعدی که هماهنگی میان اعضای تیم طراحی و اجرایی را فرآهم میکند و در مدیریت ساخت پروژه ها نقش بسزایی را ایفا میکند.
پایه bim براساس مدل هایی هماهنگ از بخش های مختلف ساختمان اعم از معماری و سازه ساختمان ، تاسیسات مکانیکی ، تاسیسات برقی ، لوله کشی و کانال کشی سیستم تهویه مطبوع ساختمان است. هر یک از این بخش ها حاوی اطلاعاتی بوده که سبب تجزیه و تحلیل مناسب از روند اجرا ، هزینه ساخت و زمان بندی فعالیت های پروژه می باشد.
مدلسازی سه بعدی ساختمان به طور گسترده ای قابلیت های CAD را با افزایش توانایی ارتباط اطلاعات طراحی مرتبط با فرآیندهای کسب و کار ، همچون برآورد مالی و زمانی پروژه بهبود میبخشد.
این ابزار از یک رویکرد مشارکتی در طول فرآیند طراحی و اجرای ساختمان پشتیبانی میکند. همچنین سبب میشود که هر یک از تیم های مرتبط با پروژه در زمینه های مختلف ساختمان در راستای جلب رضایت بیشتر کارفرمایان ، خدمات خویش را با کیفیت و دقت بیشتر ارائه دهند و در این راستای تلاش میکنند.
در مقابل فرآیندهایی که به صورت دو بعدی و در قالب نقشه های CAD بوده اند ، به صورت کاملا مستقل تجزیه و تحلیل می شوند و اطلاعات طراحی ساختمان در آن ها اغلب نیازمند داده های زیاد و خسته کننده بوده که در اکثر مواقع با خطاهایی مواجه است.
توجه: صاحبان ساختمان نقش قابل توجهی در آموزش و پیشرفت صنعت ساختمان داشته اند و از این رو شکوفایی تکنولوژی bim به نیازمند توجه ، اعتماد و بکارگیری بیم در پروژه های ساختمانی ایشان دارد.
صاحبان ساختمان و کارفرمایان پروژه های ساختمانی می توانند به طور بالقوه بازده بیشتر در سرمایه گذاری خویش را با بکارگیری فرآیند طراحی یکپارچه که ارزش اطلاعات پروژه در مدل bim و بهبود بهره وری تیم های مختلف پروژه را نشان میدهد ، به عنوان یک نتیجه از بهره مندی از این تکنولوژی به کار گیرند.