مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM
طراحی سه بعدی تاسیسات مکانیکی در مدل سازی ساختمان با متد BIM چه مزیت هایی دارد؟
BIM
گروه نوین طرح در طراحی سه بعدی تاسیسات مکانیکی ساختمان (HVAC)، مدل هایی که مجموعه کاملی از اطلاعات مراحل طراحی، تامین و اجرا تاسیسات مکانیکی را تهیه میکنیم.
مزایای مدل سازی تاسیسات مکانیکی در اجرای تاسیسات ساختمان چیست؟
BIM
مدل سازی تاسیسات مکانیکی ساختمان با روش BIM از جنبه های متفاوتی در زمان طراحی، آماده سازی نقشه ها برای عملیات اجرا و مدیریت عملیات اجرا کاربرد دارد.
کاربرد مدل سازی تاسیسات مکانیکی ساختمان با روش مدل سازی سه بعدی BIM
BIM
30 تا 40 درصد هزینه ساختمان مربوط به تاسیسات مکانیکی است و دراین مقاله به بررسی کاربرد مدل سازی تاسیسات ساختمان به روش BIM در جهت بهینه سازی این هزینه ها میپردازیم.
تکنولوژی BIM و CAD در مدیریت و اجرای تاسیسات ساختمان
BIM
در این مقاله چگونگی استفاده از تکنولوژی BIM و CAD در چرخه عمر ساختمان و نحوه کمک این تکنولوژی به پیمانکاران تاسیسات ساختمان در مدیریت ساخت و اجرای تاسیسات بررسی شده.
مزایای مدل بیم (bim) در اجرای ساختمان تاسیسات ساختمان
BIM
مدل بیم ( bim ) یک ارائه بصری سه بعدی است که اطلاعات طراحی ، نقشه های ساخت و اجرا را به همراه دارد و به صورت یکپارچه در دسترس پیمانکاران و مجریان تاسیسات قرار میگیرد.
چرا باید از متد BIM در صنعت تاسیسات ساختمانی و صنعتی استفاده کنیم؟
BIM
در این مقاله به معرفی نقش متد BIM در پروژه های صنعتی و ساختمانی می پردازیم و کاربرد و مزیت روش BIM را در طول فرآیند طراحی و اجرا بررسی کرده.
کاربرد مدل سازی ساختمان به روش BIM در طول عملیات اجرای ساختمان
BIM
در این مقاله کاربرد مدلسازی ساختمان به روش BIM در فاز های مختلف عملیات اجرای ساختمان ، پیش از فرآیند اجرای تاسیسات تا فاز بعد از اجرا و بهره برداری پروژه بررسی شده است.
هشت مزیت اصلی مدل سازی سه بعدی ساختمان با روش BIM
BIM
در این مقاله به معرفی هشت مزیت اصلی مدلسازی ساختمان با روش بیم که سبب استفاده از این تکنولوژی در پروژه های صنعتی و ساختمانی توسط پیمانکاران و مجریان شده، می پردازیم.
مزیت های مدل سازی تجهیزات و دستگاه ها بر محور تکنولوژی BIM
BIM
در این مقاله مزیت ها ، ابعاد و کاربردهای مدل سازی تجهیزات و دستگاه ها در صنعت تاسیسات ساختمانی و صنعتی بر محور تکنولوژی bim بررسی میشود.
مدل سازی اطلاعات ساختمان برای صاحبان و کارفرمایان ساختمان
BIM
صاحبان ساختمان و مدیران پروژه های ساختمانی برای دست یافتن به کیفیت بالاتر و اجرای بهتر ساختمان ها می توانند از مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM استفاده میکنند.
حوزه های کاربرد بیم برای صاحبان ساختمان و کارفرمایان پروژه های ساختمانی
BIM
در این مقاله به بررسی حوزه های کاربرد بیم برای صاحبان ساختمان وکارفرمایان پروژه های ساختمانی پرداخته و علل افزایش هزینه های مالی و زمانی پروژه را بررسی کرده.
موتورخانه حرفه ای
نکات اجرایی موتورخانه حرفه ای (بخش اول)
موتورخانه
در بخش اول به تعریف موتورخانه حرفه ای و ارائه نکاتی در مورد انتخاب محل موتورخانه ، چیدمان و اجزای موتورخانه های صنعتی و ساختمانی پرداخته شده است.
نکات اجرایی موتورخانه حرفه ای (بخش دوم)
موتورخانه
در بخش دوم به بررسی نکات اجرایی موتورخانه های صنعتی و ساختمانی حرفه ای در زمینه نکات معماری، نکات اجرایی دودکش و نکات اجرایی مخازن در موتورخانه پرداخته شده است.
نکات اجرایی موتورخانه حرفه ای (بخش سوم)
موتورخانه
در بخش سوم و پایانی از نکات اجرایی موتورخانه حرفه ای ، ملاحظات جانمایی تجهیزات در موتورخانه حرفه ای و نکات اجرایی لوله کشی موتورخانه صنعتی و ساختمانی بررسی شده است.
دستورالعمل اجرایی نصب پمپ گریز از مرکز
موتورخانه
در این مقاله به بررسی دستورالعمل های اجرایی در نصب پمپ های گریز از مرکز در دو نوع پمپ خطی و زمینی و همچنین به معرفی تجهیزات خط مکش و رانش پرداخته.
موقعیت ، فوندانسیون و ساپورت تجهیزات موتورخانه
موتورخانه
در این مقاله به بررسی نکات مهم در شبکه لوله کشی موتورخانه با توجه به موقعیت موتورخانه و همچنین نکاتی در مورد فوندانسیون و ساپورت تجهیزات موتورخانه میپردازیم.
بهینه سازی عملکرد موتورخانه با تعمیرات و نگهداری منظم
موتورخانه
تعمیر و نگه داری موتورخانه نقش مهم در بهینه سازی عملکرد موتورخانه دارد. بهره برداری از تجهیزات تاسیسات حرارتی و برودتی موجب بهینه سازی انرژی در ساختمان شده.
دلایل استفاده از منبع انبساط در تاسیسات
موتورخانه
در این مقاله به بررسی دلایل استفاده از منابع انبساط در تاسیسات گرمایش و سرمایشی را بیان کرده و با انواع منابع و محدودیت های هریک از آن ها آشنا میشویم.
تاسیسات اتاق تمیز
مبانی تاسیسات اتاق تمیز
اتاق تمیز
تاسیسات اتاق تمیز به منظور برقراری شرایط استریل و رعایت استانداردهای دارویی ، غذایی یا شیمیایی در مباحثی مانند تهویه مطبوع ، تصفیه ، تخلیه و… است.
دسته بندی اتاق تمیز برحسب نوع تهویه مطبوع
اتاق تمیز
دسته بندی اتاق تمیز بر حسب نوع تهویه مطبوع آن به دو صورت تهویه جریان آرام و جریان مغشوش است و بعضا از ترکیب آن ها به صورت تهویه مختلط استفاده میشود.
تکنولوژی جداکننده هوا اتاق تمیز
اتاق تمیز
جداکننده هوا اتاق تمیز یا محیط کوچک تمیز در داخل اتاق های تمیز برای دستیابی به سطح بالایی از پاکیزگی برای هر دو نوع تهویه جریان آرام و مغشوش به کار می روند.
طبقه بندی اتاق تمیز
اتاق تمیز
در این مقاله طبقه بندی اتاق تمیز برای کاربری های متفاوت پزشکی ، صنعتی ، تولید دارو و غیره بر مبنای استاندارد 209D و استاندارد GMP اتاق تمیز ، بررسی شده است.
فیلتراسیون اتاق تمیز
اتاق تمیز
سیستم تهویه در اتاق تمیز که شامل فیلترهایی نظیر هپا جهت جداسازی ذرات معلق موجود در هوا و آلودگی ها ، را سیستم فیلتراسیون اتاق تمیز نامیده.
فیلتر هپا - فیلتر HEPA
اتاق تمیز
فیلتر هپا High Efficiency Particulate Air Filter نوعی فیلتر جهت حذف ذرات معلق هواست. این فیلتر HEPA کاربرد های زیادی در تجهیزات پزشکی ، صنایع خودرویی ، هوایی و … داشته.
طراحی معماری اتاق تمیز
اتاق تمیز
جهت اطمینان از بهره برداری درست و قابل اعتماد از تاسیسات اتاق تمیز ، می بایست ملاحضات طراحی معماری اتاق تمیز مورد توجه قرار گیرد و به آن توجه شود.
تجهیزات اتاق تمیز
اتاق تمیز
در این مقاله به معرفی برخی از مهمترین تجهیزات اتاق تمیز می پردازیم و نحوه عملکرد ، کاربرد و ویژگی های این تجهیزات را در تاسیسات اتاق تمیز شرح می دهیم.
چیلر تراکمی و جذبی
مبانی چیلر تراکمی
چیلر
چیلر ها از لحاظ ساخت به چند نوع تقسیم می شوند، که عبارتند از چیلر های تراکمی و چیلر های جذبی . وظیفه اصلی چیار ها خنک کردن آب درون اواپراتور ها است.
تجهیزات چیلر تراکمی
چیلر
در این مقاله به بررسی تجهیزات چیلر تراکمی می پردازیم و در مورد هریک از آن ها را از نظر نحوه کاربرد ، نحوه عملکرد و ویژگی های آن توضیح داده میشود.
انواع چیلر تراکمی
چیلر
در این مقاله انواع چیلر تراکمی با توجه به تفاوت در نوع کمپرسور چیلر تراکمی ، چیلر تراکمی هوایی و آبی و اواپراتور چیلر تراکمی معرفی میکنیم.
استاندارد محاسبه و انتخاب چیلر تراکمی
چیلر
یکی از مهم ترین مراحل طراحی تاسیسات سرمایشی ، محاسبه ظرفیت و انتخاب چیلر تراکمی است که به معیار های مختلفی در طراحی سرمایش ساختمان بستگی دارد .
تاسیسات بیمارستان
معرفی فضاهای بیمارستان (بخش اول)
بیمارستان
معرفی فضاهای بیمارستان که در این مقاله بخش های درمانگاه یا پلی کلینیک ، بخش های بستری بیماران و بخش جراحی در بیمارستان معرفی و کاربرد آن بیان شده است.
معرفی فضاهای بیمارستان (بخش دوم)
بیمارستان
در این مقاله از معرفی فضاهای بیمارستان ، بخش های اورژانس ، پاراکلینیک ، پشتیبانی و اداری را معرفی و تشریح می کنیم. همچنین کاربری ها و ویژگی آنها بررسی شده.
ملاحظات طراحی تاسیسات بیمارستان (بخش اول)
بیمارستان
در بخش اول از ملاحظات طراحی تاسیسات بیمارستان به بررسی عواملی از قبیل اقتصادی بودن طرح و صرفه جویی در مصرف انرژی تاسیسات بیمارستان ها پرداخته شده است.
ملاحظات طراحی تاسیسات بیمارستان (بخش دوم)
بیمارستان
در این مقاله از سری مقالات ملاحضات طراحی تاسیسات بیمارستان عوامل انعطاف پذیری ، پایداری کارکرد ، کنترل عفونت و کنترل صدا که بر طراحی تاسیسات مکانیکی آن اثر دارد را بررسی میکنیم.
ملاحظات طراحی تاسیسات بیمارستان (بخش سوم)
بیمارستان
در این مقاله از ملاحظات طراحی تاسیسات بیمارستان به بررسی کنترل عفونت در بیمارستان و کنترل آلودگی صوتی بیمارستان که بر طراحی تاسیسات مکانیکی آن تاثیرگذار است می پردازیم.
ملاحظات ایمنی طراحی تاسیسات بیمارستان (بخش اول)
بیمارستان
در این مقاله حفاظت در برابر لرزش ، حفاظت در مقابل آتش و کنترل دود را از سری مقالات ملاحظات ایمنی در طراحی تاسیسات مکانیکی بیمارستان مورد بررسی و روش های آن را بیان میکنیم.
ملاحظات ایمنی طراحی تاسیسات بیمارستان (بخش دوم)
بیمارستان
در بخش دوم از مقالات ملاحظات ایمنی طراحی تاسیسات بیمارستان قصد داریم ملاحظات مربوط به طراحی گازهای طبی و خطرات فیزیکی در بیمارستان را مورد بررسی قرار دهیم.
طراحی تاسیسات ساختمانی و صنعتی
طراحی تاسیسات مکانیک ساختمان های اداری
تاسیسات ساختمانی و صنعتی
در این مقاله به بررسی نحوه طراحی تاسیسات مکانیکی در ساختمان های اداری و ارائه مفاهیم کلی طراحی در این نوع کاربری از انواع ساختمان ها با کاربری های متفاوت می پردازیم.
طراحی تاسیسات مکانیک رستوران و مراکز تفریحی
تاسیسات ساختمانی و صنعتی
در این مقاله به بررسی چالش های مرتبط با طراحی تاسیسات مکانیکی رستوران ها و مراکز تفریحی و بیان مفاهیم کلی و اساسی در ارتباط با این نوع کاربری ها می پردازیم.