معرفی فضاهای بیمارستان ( بخش اول )

تاسیسات بیمارستان

 

معرفی فضاهای بیمارستان

 

به طور کلی فضاهای بیمارستان را می توان به 7 دسته تقسیم بندی نمود :

  1. درمانگاه یا پلی کلینیک
  2. بخش های بستری
  3. بخش جراحی
  4. اورژانس
  5. بخش پاراکلینیک
  6. بخش خدمات پشتیبانی بیمارستان
  7. بخش اداری

در ادامه به معرفی و بخش های تشکیل دهنده ی هر قسمت می پردازیم و کاربرد های هر کدام را تشریح خواهیم کرد.

تاسیسات بیمارستان

درمانگاه یا پلی کلینیک

 

شامل اتاق معاینه پزشکان ( عمومی یا خصوصی ) ، تزریقات ، پانسمان ، داروخانه ، مددکاری و بخش فیزیوتراپی می باشد. جهت کنترل مراجعه کنندگان و پرسنل مختلف بخش ها بهتر است ورودی جداگانه ای جهت دسترسی به درمانگاه در نظر گرفته شود. همچنین پذیرش ، حسابداری و داروخانه می بایست به سهولت قابل دسترسی باشد.

 

بخش های بستری

 

بخش های بستری و مراقبت از جمله مهمترین و پرکاربرد ترین فضاهای بیمارستان، جهت نگهداری و اعمال نظارت به بیمارانی است که نیازمند مراقبت هستند و باید تحت نظر باشند تا به طور کامل بهبود پیدا کنند و از بیمارستان مرخص شوند.

هر بخش بستری بیمارستان شامل فضاهایی مانند اتاق های بستری ، اتاق های معاینه ، انبار تجهیزات ، شست و شوی کثیف ، جارو شوی ، وان درمان ، ایستگاه پرستاری و آبدارخانه می باشد و به پنج بخش زیر تقسیم بندی می شوند:

 

  • بخش های بستری داخلی بیماران
  • بخش بستری جراحی بیماران
  • بخش بستری زنان و زایمان
  • بخش بستری کودکان
  • بخش بستری ICU , CCU

signicher: sageman.pet/product-category/dog-food/dry-dog-food

signicher:ahmadi-lift.com

signicher:drkatooni.com

بخش های بستری داخلی بیماران

 

بیماری که به وسیله یک پزشک داخلی یا سایر متخصصین پزشکی مورد معالجه قرار می گیرد ، مشمول مراقبت های کامل پرستاری ، بر روی تخت یا خارج از آن بوده و از وسایل تشخیص مانند آزمایشگاه ، اشعه X و احتمالا از وسایل بدن و کاردرمانی استفاده می کند. مداوای او ممکن است شامل استراحت ، کنترل شدید غذایی ، محیط و دارو باشد.

به طور متوسط برای اقامت هر بیمار در بخش بستری داخلی 10 روز در نظر گرفته می شود.

از مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای این بخش می توان به تخت بستری بیمار ، کمد کنار تخت ، یخچال ، فشار خون سنج ، ساکشن ، کپسول اکسیژن ، مانومتر اکسیژن ، چراغ اولتراویوله و … اشاره کرد.

 

بخش های بستری جراحی بیماران

 

در این قسمت تشخیص سریعا انجام شده و بیمار نیازمند جراحی است. در بخش جراحی مراقبت های بعد از عمل انجام می شود. متوسط اقامت بیماران در این بخش 6 تا 7 روز است و عمده تجهیزات مورد نیاز این بخش مشابه بخش بستری بیماران داخلی است.

 

بخش های بستری اتاق زنان و زایمان

 

ارتباط نزدیکی بین اتاق زایمان و تخت های بستری زایمان وجود دارد. بخش بستری زنان و زایمان با اتاق های درد ، آمادگی بیمار ، زایمان و بهبودی بعد از حمل ، شیرخوارگاه طبیعی ، ایزوله و اتاق نوزادان زودرس ارتباط دارد و حتی الامکان می بایست در جوار هم باشند. از مهمترین تجهیزات مورد نیاز این بخش می توان به تخت بستری بیمار ، پایه سرم چرخدار ، کمد کنار تخت ، یخچال ، ترولی پانسمان ، ترولی اورژانس ، ترولی حمل دارو ، فشار خون سنج ، ست احیای نوزاد ، دستگاه فتو تراپی ، اسپیکوم زنان ، اسپیکوم بینی ، کپسول اکسیژن ، ساکشن ، چراغ اولترا ویویه ، دستگاه گرم کن بچه و .. اشاره کرد.

 

بخش های بستری اطفال

 

در مورد بیماران بخش کودکان از همان الگوی بخش داخلی و جراحی استفاده می شود ولی نسبت موارد جراحی آن رو به فزونی است.
از مهمترین تجهیزات مورد نیاز این بخش می توان به تخت بستری اطفال ، کمد کنار تخت ، پایه سرم چرخ دار ، یخچال ، ترولی پانسمان ، ترولی اورژانس ، گوشی ، فشار خون سنج ، مانومتر اکسیژن ، کپسول اکسیژن ساکشن ، چراغ اولتراویوله ، دستگاه گرم کن بچه و …. اشاره کرد.

 

بخش های بستری CCU , ICU

 

این بخش ها با امکانات ویژه و طراحی خاصی جهت بستری بیماران بدحال مغزی و قلبی استفاده می شود.
این بخش حدالامکان بایستی به صورت منحنی طراحی شود. در این بخش به ازای هر تخت یک سیستم مونیتورینگ وجود دارد که به سیستم شبکه اصلی متصل است، بدین ترتیب پرستار بخش به راحتی میتواند کل بخش را تحت نظر بگیرد و توسط رایانه مرکزی از حال آن ها باخبر باشد.
عمده تجهیزات این بخش ها شامل سیستم مونیتورینگ ، سیستم گاز های طبی ، الکتروشوک و دستگاه تنفس مصنوعی می باشد.

 

بخش جراحی

 

یکی در یگر از مهمترین فضاهای بیمارستان بخش جراحی است که ارتباط مستقیمی با بخش بستری بیماران جراحی دارد. جراحی از موقعیت ویژه ای در بیمارستان برخوردار است و پرده ای از ابهام آن را احاطه کرده است که مملو از امید و یاس می باشد. اتاق عمل از نظر فنی یک وسیله درمانی بوده که تیمی مرکب از یک جراح یا بیشتر ، متخصص بیهوشی و پرستاران جراحی ، یک بیمار را جراحی یا از او مراقبت می کنند. بخش جراحی به زیر مجموعه هایی تقسیم بندی می شود که در ادامه هر کدام تعریف و تشریح می شوند:

 

اتاق های عمل

 

فضای اتاق عمل عموما حدود 36 متر مربع می باشد و به فضاهای اسکراب و استریل فرعی راه دارد. گاز های N2O و O2 و خلا از لزومات هر اتاق عمل می باشد.
از مهمترین تجهیزات اتاق عمل می توان به مواردی مانند مانیتورینگ اتاق عمل ، تخت عمل ، دستگاه بیهوشی ، ترولی لوازم بیهوشی ، چراغ اولتراویوله ، ساکشن دو شیشه ای ، الکتروکوتر ، ترولی لوازم تزریق ، الکتروشوک ، الکترو سرجری ، دستگاه گرمکن و دستگاه ونتیلاتور اشاره کرد.

 

اتاق های ریکاوری

 

پس از پایان یافتن عمل جراحی ، بیمار معمولا به اتاق های ریکاوری که همجوار اتاق عمل است منتقل می شود تا از بیهوشی ، در این اتاق تحت مراقبت های ویژه باشد.
از مهمترین تجهیزات اتاق ریکاوری می توان به مواردی مانند تخت ریکاوری ، دستگاه ، فشار خون سنج ، داروهای قلبی و تنفسی و دستگاه ساکشن ، الکتروشوک ، الکتروکاردیوگرام ، مانیتورینگ ، دستگاه بخور ، وسایل تنفسی مانند اسپیراتور ، چادر اکسیژنه و … اشاره کرد.

 

بخش زنان و زایمان

 

عملا تمام نقطه نظر های که در مورد محوطه جراحی اظهار نظر شده در مورد اتاق های زایمان نیز صادق است. رعایت همان اصول ایمنی ، در مورد احتراق گاز بیهوشی ، باید صورت گیرد. فنون ضد عفونی مشابه می باشد و عناصر فیزیکی و تجهیزات مگر در مورد چراغ و چند جزییات دیگر ، تقریبا یکسان است.

توجه: در مقاله بعدی بخش های اورژانس ، پاراکلینیک ، پشتیبانی و اداری تشریح می شود.

بهینه سازی پروژه با BIM را تجربه کنید!

گروه مهندسین نوین طرح آماده ارائه خدمات تخصصی در زمینه مشاوره در اجرای تاسیسات ساختمان ، مدلسازی اطلاعات ساختمان و پیاده سازی BIM در پروژه ها می باشد. جهت اطلاع از خدمات قابل ارائه گروه مهندسین نوین طرح در این حوزه لطفا از صفحه معرفی خدمات مدلسازی اطلاعات ساختمان بازدید بفرمایید.

اشتراک گذاری:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *